ECOVOLT Romania
Video
Sistemul fotovoltaic de 15KWp instalat la Ciugud, este destinat alimentării cu energie a unei stații de incărcare a masinilor electrice si alimentarea cu energie verde a unei clădiri publice. #fotovoltaic #ongrid #ciugud

Sistem electric autonom offgrid cu turbina Kaplan, Powerspout LH250. Sistemul produce o putere la consumatori de 5,5KW/7KW si dispune de o cantitate de energie stocata de 40KWh. Turbina Kaplan produce o putere de 850W la o diferenta de nivel de 3,7m si un debit de 45L/sec. Cantitatea de energie electrica produsa este de 20,4KWh/zi sau 612KWh/luna.

Nou Record... de putere! Datorita conditilor exceptionale de presiune si debit am reusit un nou record de putere cu o turbina Pelton Powerspout PLT80HP. Cei 1750W (1,75KW) au fost obtinuti cu o presiune dinamica de 11 Bari si un debit de 3L/sec . Energia produsa alimenteaza pensiunea Barlogul ursilor de pe Valea Stramba care este livrata la o putere maxima de 5KVA spre consumatori.

Productia de energie electrica in zone izolate, unde si soarele este o problema din cauza umbririi copacilor, necesita solutii integrate, utilizand o mica turbina hidro. Este uimitor ca o productie de doar 550W continuu, poate genera o cantitate de energie de 13,2KWh/zi, sau mai bine spus 400KWh/luna. Energia este suficienta pentru o casa cu toate utilitatile pe care le contine.

Un concept despre un stand educativ pentru elevi si studenti.

Instalarea unei lampi solare stradale, autonoma si complet programabila cu putere intre 5W si 50W. De asemenea lampa poate fi conectata si la internet pentru monitorizare si programare. Lampa solara poate fi programata sa functioneze cu orice putere intre cele doua limite, in functie de sezon si asigura o iluminare continua de 13 ore in luna Decembrie, avand o autonomie de 4 zile fara iluminare solara. Acesta lampa solara poate fi configurata la comanda in functie de performantele dorite. Date tehnice suplimentare gasiti pe link-ul de mai jos: http://www.lpelectric.ro/ro/products/diverse/street_lamp_netcom_ecv1_ro.html

Turbina Powerspout LH250 instalata in Maramures, produce 1700W, la o cadere de 4,8m si un debit de 60L/sec. Turbina este conectata la un sistem de stocare cu acumulatori cu ajutorului unui regulator MPPT Midnite. Sitemul este dotat cu un invertor Schneider cu o putere de 4,4KW.

De Ziua Nationala am ales sa instalam o turbina eoliana, intr-o locatie izolata langa Constanta. Surprinzator pe durata instalarii turbinei, am parcurs alternante meteo extreme de la frig si ninsoare, pana la ceata si soare stralucitor.

Sistemele de pompare solare au o eficienta maxima mai ales in sistemele de irigatii. Practic cantitatea de de apa necesara, este dependenta de intensitatea solara. Pentru culturile agrigole este important sa pompam o cantitate mare de apa atunci cand procesul de evaporare din sol este mai intens. Pompele solare alimentate fotovoltaic ne permit acest lucru, cu un consum minim de energie. Sistemul de acumulare ne da posibilitatea sa pompam apa si pe timp de noapte.

Proiectul cu hidrocentrala Kaplan pentru o pensiune turistica pe Transalpina, a fost finalizat, utilizand o turbina LH250 Powerspout. Productia calculata a fost de 1008W si au fost obtinuti in practica 1350W . Aceasta putere va genera o cantitate de energie de 32,4KWh/zi ( altfel spus 972KWh/luna). Pentru a produce acesta energie este nevoie de un debit de 55L/sec si o diferenta de nivel de 4,2m. Energia va fi mai mult decat suficienta pentru pensiunea turistica alimentata. Sistemul mai dispune de un invertor de 4KW - Schneider Electric si o capacitate de stocare pe acumulatori de 26,4KWh ( 1100Ah/24V).

Proiectul cu hidrocentrala de la Grosii Tiblesului a fost finalizat si functioneaza impecabil, utilizand o turbina Pelton Powerspout. Productia calculata a fost de 600W si au fost obtinuti in practica 850W . Aceasta putere va genera o cantitate de energie de 20,4KWh/zi ( altfel spus 612KWh/luna). Pentru a produce acesta energie este nevoie de un debit de 2L/sec si o diferenta de nivel de 68m. Energia va fi mai mult decat suficienta pentru pensiunea turistica alimentata. Sistemul mai dispune de un invertor de 4KW - Schneider Electric si o capacitate de stocare pe acumulatori de 13,2KWh ( 550Ah/24V).

Proiectul instalat la Baia Mare dispune de o retea fotovoltaica de 2,25KW si o turbina eoliana de 3KW, care sunt cuplate impreuna la o capacitate de stocare de 720Ah/48V. Puterea electrica de iesire la consumatori este de 6,8KW.

Daca v-ati intrebat cum afecteaza gheata panourile fotovoltaice, veti gasi in acest video raspunsul. La primele raze de soare , energia electrica este transformata in caldura care incepe sa topeasca gheata depusa in timpul noptii.

Un nou sistem cu hidrocentrala Kaplan produsa de Powerspout in Noua Zeelanda, a fost instalat la Negresti Oas. Sistemul instalat a inlocuit o hidrocentrala construita manual care avea performante extrem de reduse. Turbina Powerspout LH250 proudce in prezent o putere de aproximativ 1300W continuu. Prin comparatie sistemul fabricat local nu putea produce o putere mai mare de 250W. Decalajul in productie este foarte mare, iar in perioadele de iarna cand consumul de energie creste, iar productia solara fotovoltaica este mica, sistemele cu hidrocentrale fac diferenta.

Sistemul cu hidro turbina Kaplan Powerspout LH250 Pro HP, a fost instalat la o cabana privata in Bistrita, pentru asigurarea necesarului de energie electrica. Turbina produce in acest moment in jur de 1,5 - 1,6KW ceea ce inseamana o cantitate de aproximativ 36-38KWh/zi ( 1080KWh/luna), iar aceasta cantitate este suficienta pentru alimentarea tuturor consumatorilor dintr-o locuinta cu toate utilitatile. Sistemul dispune de monotorizare prin internet si in acest mod putem controla de la distanta functionalitatea sistemului in ansamblu. Regulatorul Midnite CL250 are interfata de Ethernet cu aplicatie dedicata pentru programare si monitorzare ( inclusiv prin tableta sau telefon) , iar pentru invertorul Schneider, comanda de la distanta si monitorizarea prin internet este asigurata cu ajutorul interfetei Combox. Sistemul contine: - Turbina Powerspout LH250 care produce maxim 1600W continuu - Regulatorul MPPT Midnite CL250 - Acumulatori cu o capacitate de 480Ah/24V - Invertor programabil si interfata de internet cu puterea de 3,4KW Sistemul cu hidrocentrala este cel mai eficient sistem cu #energie regenerabila

Daca v-ati dorit o pompa pentru a pompa apa fara a utiliza curent electric, aceasta e solutia. Succes !

Sistem de pompare pentru irigatii realizat de ctare ECOVOLT si utilizat la alimentarea cu apa a unor sere de tomate, cu o capacitate de 96000 Litri/zi de la o adancime de 30m. Putul forat are un diametru de 250mm si este forat la o adancime de 40m. Sistemul integreaza o retea fotovoltaica de 3KWp care alimenteaza o pompa Lorentz de 1,8KW. Volumul de apa pompat zilnic este dependent de energia solara disponibila zilnic si s-a dovedit cea mai buna solutie de irigatii pentru aceasta ferma.

Hydro system using 2x LH250 Pro from Powerspout ( English version)

Sistemul hidro instalat de ctare ECOVOLT langa Reghin, (loc. Rastolnita) contine doua turbine Kaplan model Powerspout LH250 conectate cu ajutorul a doua regulatoare Midnite Classic 250 la o baterie de acumulatori cu o capacitate de stocare de 1200Ah/48V. Energia electrica produsa este livrata consumatorilor cu ajtorul unui invertor de 6,8KW XW+ fabricat de Scheider (Xantrex). In acumulatori dispunem de o cantitate de energie cumulata de 60KWh, ceea ce este suficient pentru alimentarea pastravariei. Sistemul este dotat cu toate echipamentee necesare monitorizarii de la distanta si functioneaza in regim continuu 24h/24h, furnizand o cantatate de 57KWh/zi ( 1700KWh/luna) suficient pentru a alimenta 7 case cu dotarile necesare. Sistemul va fi extins in curand cu o noua turbina LH si un nou invertor de 6,8KW ajungand la capacitatea finala proiectata de 13,6KW putere instalata si o cantitate de energie de 86KWh/zi.

Sistemul Eco Eye fabricat in Marea Britanie este in acest moment, cel mai bun dispozitiv de pe piata pentru aplicatile de monitorizare a energiei electrice pentru aplicatii independente.

Sistemul cu pico hidro turbine Powerspout instalat la o cabana in Jud. Buzau. Turbinele produc 580W fiecare, obtinand un total de 1160W. Productia de energie este in acest caz de 27,8KWh/zi ( sau 835KWh/luna). In zilele in care nu sunt suficienti turisti ruleaza doar o singura turbina care asigura aproximativ 800W. Ruland alternativ cate o singura turbina si utilizand ambele turbine atunci cand necesarul de energie creste, se reduce uzura si se extinde durata intervalelor la care trebuie efectuata intretinerea. http://customer.lpelectric.ro/doc/siriu2/cabana_hartagu_hidro_turgo_powerspout_hoppecke.html

Acest video descrie detaliat componentele si functionarea unui sistem fotovoltaic, avand in componenta panouri fotovoltaice, regulatoare MPPT, invertoare inteligente si acumulatori deep-cycle. De asemenea este prezentat si modul de functionare grid-interactiv, care permite economisirea energiei electrice. Prezentarea contine si monitorizarea sistemului prin internet si graficele de productie a energiei stocate si consumate.


Setarea egalizarii pentru invertoarele Studer via RCC02

Sistem off-grid cu hidro tubina Turgo, instalat la Busteni, contine un invertor de 2,5KW, o capacitate de stocare de 600Ah/24V si produce 19KWh/zi ( aprox 576KWh/luna) . Sistemul functioneaza grid interactiv si poate fi vizitat fiind intr-o zona publica, in baza unei programari prealabile.

O mica prezentare a targului de energie alternativa ALEA 2014 - Alba Iulia

Instalarea sistemului fotovoltaic off-grid, cu o putere de 36KW, la Sala Polivalenta din Cluj Napoca. Sistemul dispune de o retea fotovoltaica de 120 de panouri Solar World - Germania, racordate prin 10 regulatoare MPPT la o capacitate de stocare de 4600Ah/48V (220KWh stocati) furnizata de Hoppecke. Puterea instantanee este asigurata de 6 invertoare Schneider Electric (Xantrex) de 6KW , capabile sa furnizeze cei 36KW in regim trifazat. Proiectul este in acest moment, cel mai mare sistem off-grid din Romania, depasind proiectul de 28KW instalat la Sibiel in anul 2010.

Building up 36KWp off-grid photovoltaic system not an easy task. Installing all the solar chargers, inverters and the other stuff into the technical room, it is just the second step after solar panels installation. Now the cabling process will follow next week ..:)

Sistemul instalat la pastravaria Herculane contine o hidrocentrala low head, care produce o putere de 1,45KW la o diferenta de nivel de 4m cu un debit de 50L/sec si alimenteaza o pensiune turistica si pastravarie cu o putere instantanee de 4,5KW la 230Vac. Acest sistem produce intreaga cantitate de energie electrica necesara functionarii pensiunii si este capabil sa genereze 35KWh/zi sau mai bine spus , aproximativ 1MWh/luna. http://customer.lpelectric.ro/doc/herculane/herculane_hidro_LH_powerspout_xantrex.html

rack acumulatori d-nul Ionescu - Ramnicu Valcea .

Turbina hidro incarca printr-un regulator Midnite 250 Classic MPPT sistemul de acumulatori fabricat de Hoppecke Germania, conectat la un sistem invertor Outback.

Sistem cu trei turbine hidro instalate la Viseul de sus- Maramures. Sistemul dispune de o diferenta de nivel de 18 m si un debit de apa de 20L/sec. Cele trei turbine genereaza o putere electrica de 1,4KW , suficienta pentru a obtine o cantitate de energie de 33KWh/zi ( 990KWh/luna ) , mai mult decat suficienta pentru alimentarea unei pensiuni turistice.

sistem solar de 6KW pentru alimentarea unei case la Intregalde - Alba descriere sistem : http://customer.lpelectric.ro/doc/alba4/Intregalde_6KW_fotovoltaic_outback.html

Sistemul instalat la Sf Gheorghe ( Sugas Bai ) la o pastravarie unde cu ajutorul a trei turbine Pelton Powerspout se produce o putere de 1,5KW si o cantitate de energie de 36KWh/zi ( 1MWh pe luna ) suficient pentru alimentarea a 5 case cu toate utilitatile necesare. Puterea instalata pe acest sistem spre consumatori la 230Vac este de 12KW. Aceste hidrogeneratoare sunt extrem de practice pentru sistemele din locatii izolate unde nu exista surse de energie electrica. Mai multe informatii la http://www.ecovolt.ro sau http://www.lpelectric.ro

Lampa Sundaya model T-lite si Ulitium

Pachet Sistem solar pentru uz individual, preasamblat si testat inainte de livrare. Calitatea acestor echipamente este cea mai importanta valoare. Evident ca o data cu calitatea creste si pretul, insa nu ne-am propus niciodata sa furnizam sisteme ieftine ... care produc mai mult disconfort, dar ne-am propus sa furnizam exclusiv sisteme fiabile! Sistemele asamblate de ECOVOLT sunt cele mai performante din Romania ... si facem acest lucru de 15 ani :) Ne puteti contacta la 0730 959 619 pentru mai mute informatii . Sistemul de mai jos instalat functioneaza impecabil de 10 ani : http://customer.lpelectric.ro/doc/sibiu2/sibiu2_28kw_fotovoltaic.html :) Alte informatii sunt disponibile la : http://www.lpelectric.roTurbina eoliana WHI500 de 3,2KW instalata langa Constanta pentru alimentarea utilajelor si echipamenteleor dintr-o plantatie viticola, realizata cu fonduri structurale si de coeziune.

Sistem eolian - solar Constanta echipat cu invertor Xantrex de 6KW , turbina eoliana Southwest Windpower - WHI 500 si panouri solare si un regulator MPPT de 60A.

Toate sistemele realizate si implementate de ECOVOLT beneficiaza de o proiectare detaliata in 3D astfel incat analiza productiei de energie sa dispuna de cea mai mare acuratete, luand in calcul si umbrirea in fiecare anotimp din an si care afecteaza mult acesta productie.

Kit solar pentru camping - contine un pachet impermeabil cu doua panouri solare de 7W care pot incarca telefoanele mobile, IPhone, IPod si alte aparate portabile, MP3 player, furnizand inclusiv 12Vdc. Modul de utilizare este descris in cadrul acestei prezentari. Exista si o versiune cu putere mai mare pentru laptop si TV portabil.

Hidrocentrala privata in judetul Arges. Turbina Hidro cu o putere de 3KW instalata la pastravaria "Bratioara" in Albestii de Muscel in August 2011. Sistemul este programat pentru realizarea unui management de energie si apa inclusiv. Puterea electrica livrata la consumatori este de 6KW realizata cu ajutorul unui invertor Studer programabil. Sistemul dispune de un grup de 4 regulatoare paralel TS60, fiecare avand o sarcina de diversiune cu puterea de disipatie de 3KW.Regulatoarele au fost programate pentru functionare in regim 3+1. Va rugam sa ne scrieti pe info@ecovolt.ro pentri date suplimentare.

Structura interna a unei lampi de iluminat stradal echipata cu panouri fotovoltaice

Sala de echipamente ale sistemului de alimentare cu energie solara si eoliana a stanii de oi de la Pianu de Jos. Se observa echiparea completa cu acumulatori hoppecke , invertor studer C4000-48 , regulator solar Outback Flexmax FM60 si alte echipamnte de control si monitorizare ale turbinei eoliana Skystream 3.7 de 2,4KW.

Sistemul de alimentare cu energie solara si eoliana pentru prima stana ecologica din Romania.Sistem IP65 conectare consumator de energie zona izolata alimenta cu energie solara . Configuratie tehnica cu regulator solar MPPT si acumulator 50Ah / 12V. ( proiect Autostrada Bucuresti - Pitesti) http://catalog.ecovolt.ro/cat/regulatoare.html?tehnologie=86 In link-ul de mai sus se pot vedea regulatoarele MPPT profesionale fabricate pe piata globala.

Aceasta este prima stana de oi din Romania echipata cu energie eoliana si solara. Sistemul este alimentat de o turbina eoliana inteligenta Skystream de 2,4KW.

        
0730 959 619
Str: Petresti nr:17, Alba Iulia, Romania (România), 510184, Romania
Switch to desktop site
sc